Bakning med barnen på Östra barnsjukhuset

God morgon på er fina läsare,

Ibland så har man inte tid att göra allt roligt som man vill göra och så har det varit för mig den senaste veckan. Jag har haft väldigt mycket att göra på jobbet och därför har jag inte kunnat prioritera bakbloggen denna veckan.

Jag jobbar heltid som konstruktör och har denna bakblogg vid sidan om för att jag tycker att det är så roligt att baka, och ännu roligare att dela med mig av alla goda recept till er 🙂

Istället för ett recept idag kan jag avslöja att jag planerar för en liten grej här framöver, som jag tycker ska bli så kul och mysigt.

Som konstruktör sitter jag och ritar på Östra Barnsjukhuset här i Göteborg. De ska bygga en “liten” tillbyggnad på 34 000 kvm och det projektet har jag ritat på i 1,5 år och ännu är det inte slut. Under en samverkansdag som alla inblandade i projektet hade så blev jag väldigt inspirerad dels av chefen på lekterapin men framförallt av en 11 årig tjej som var där och besökte oss. Hon föddes med ett hjärtfel och har tillbringat väldigt mycket tid på sjukhuset och genomgått många operationer. Hon berättade om sin tid på sjukhuset och att hon nu vill hjälpa andra barn på sjukhuset att få en lite bättre vistelse. Hon bidrar genom att sälja pärlarmband som det står “Allt är möjligt” på. För de pengarna som hon får in åker hon sedan till Ullared för att köpa in leksaker som hon kan ge barnen på sjukhuset. Så himla fint gjort. Verkligen en inspirationskälla!

Efter denna dagen kände jag att jag också väldigt gärna vill hjälpa till och nu äntligen har jag spikat allt. Jag ska i november åka till barnsjukhuset och baka tillsammans med barnen. Vi ska baka cupcakes och eftersom det är halloween den veckan så ska vi givetvis göra dem i halloweentema. Det känns kul att ge tillbaka.

När jag var liten låg jag inne på kärnsjukhuset i Skövde i en månad på grund av borrelia och jag hade sådan glädje av lekterapin då. Jag spenderade väldigt många timmar där med pyssel av alla dess slag. Idag när jag känner doften av sjukhus minns jag tillbaka och känner en trygghet inom mig. Jag vet att verkligen inte alla upplever sjukhusdoft på samma sätt, men jag är tacksam över att jag hade en bra upplevelse där.

Jag ser fram emot denna dag då vi ska kleta med frostings och leka med olika färger och former.

Ha en bra vecka! Kram Mandi