Halloweencupcakes på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Hej allesammans,

I tisdags var det äntligen dags för mig att åka till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus för att baka med barnen på lekterapin. Jag hade förberett mig under helgen genom att baka 120 chokladmuffins under lördagen och sen gjort en rejäl sats med marängsmörkröm som jag färgade i massa härliga färger under söndagen. Jag gjorde en sats på 1 kg smör så det gick ju åt en hel del äggvitor kan man ju säga. Jag stod och vispade som en galning i köket under säkert två timmar, haha. Jag färgade en del grön, en del orange, en del svart och så lät jag en del vara vit.

Så i tisdags hann jag avverka en halv dag på kontoret innan jag for iväg till lekterapin. Jag hade med mig mina två underbara kusiner Emma och Elin som hjälpredor. Se så söta de är!Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Väl på plats möttes vi av sötsugna och skaparsugna barn och ungdomar, och inte minst deras föräldrar. Vi satt kring ett litet bord och kletade hejvilt med marängsmörkrömen och pyntgelén för att skapa våra halloweeniga muffins. Kolla här vilka mästerverk som skapades 🙂

mandi-bakar-östra-barnsjukhuset
halloween-cupcake
drottning-silvias-barn-och-ungdomssjukhusbaka-pa-lekterapin
baka-med-barn

amanda-metz

Marängsmörkrämen hade väl inte sin bästa dag kan man säga. Den smälte av alla varma händer och så skar sig den på något konstigt vis, som att färgen separerades från det övriga nästan. Tur var väl att vi körde på halloweentema för nu såg det ju verkligen slemmigt ut. Men gott blev det ändå, och det viktigaste av allt – det gav oss en rolig stund tillsammans. Det var en härlig eftermiddag som fyllde mig med energi.

Receptet till de goda chokladmuffinsen hittar du här och marängsmörkrämen hittar du här. Jag gjorde även en sockerpasta/sugarpaste utan gelatin. Receptet till den hittar du här.

Idag fyller jag år, hela 27 bast blir jag. Jag har inte orkat baka någon tårta till mig själv men ska ta med mig tre av dessa små söta prinsessbakelser till jobbet imorgon för att bjuda min kära lilla projektgrupp på (övriga kollegor som ritar på tillbyggnaden av Östra Barnsjukhuset). Man tager det man haver 🙂