Browniekakor med Dulche de leche

Alltså! Jag bakade ett par supergoda kakor igår – Browniekakor med Dulche de leche-kräm i mitten! Såå goda. När jag såg dem så visste jag att jag var tvungen att baka dem. Gjorde jag rätt? Ohja! Receptet kommer från Frida som driver bakbloggen Fridas bakblogg. Länk till hennes recept hittar du här:  Browniekakor med Dulche de leche. Gå in och kolla på hennes blogg, hon gör underbara saker 🙂

Jag gjorde min första film igår, så kul var det! När jag nästan var klar så hängde sig såklart appen som jag gjorde det i så jag fick börja om från början. Det blev en sen kväll igår men det var det värt.

Kolla in min youtubekanal Mandi bakar. Länk till videon: Browniekakor med Dulche de leche. Och baka kakorna för tusan, de är supersmarriga!
cookies-dulce-de-leche

 

Ingredienser

100 g Smör
200 g mörk choklad, hackad
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk farinsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100 g mjölkchoklad, hackad
Dulce de leche, en burk

Så här gör du

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker i en skål.
Tillsätt smörblandningen och vispa ihop en tjock smet.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke för sig och rör sedan ner det i smeten.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan mjölkchokladen.
Skeda ut matsked-stora kakor på plåten med bra mellanrum. Jag fick plats med 12 kakor på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 9-11 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Bred dulce de leche på hälften av alla kakor, strö över lite havssalt och tryck sedan ihop med resten av kakorna.

 

Gillar du choklad? Testa att baka mina mums mums som är toppade med hackad daim – smarrigt värre 🙂

Liknande inlägg

Nutella-mums mums 2016-07-05
Hemmagjorda mums mums med polkagris 2016-09-16