Croissantstång med nougat

Dessa croissanter fyllda med dubbelnougat (love it!) är riktigt yummiga. Eftersom jag använde mig av färdiga smördegsplattor så gick det också väldigt snabbt att göra dem. Ibland behöver vi simpla saker som smälter alla nougatälskande hjärtan <3

Perfekt som mumsbit till kaffet eller som efterrätt i picknickkorgen. En smördegsplatta ger 3 croissanter, så om du vill ha fler är det bara att använda fler smördegsplattor och mer dubbelnougat. I det paketet jag köpte var det 5 plattor.

 

croissant-stang-med-dubbelnougatIngredienser

1 platta med smördeg
1 dubbelnougat
1 ägg, uppvispat
Strösocker, att strö över

Så här gör du

Låt smördegsplattan tina ca 20 minuter så att det är möjligt att kavla ut den. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).smordegKavla ut den så att den blir 2-3 cm större åt vardera håll. Dela i tre delar. Dela dubbelnougaten på längden i 3 delar. Lägg en bit nougat på varje smördegsplatta. Pensla med uppvispat ägg i kanterna och vik in nougaten i degen. Hur du gör spelar inte så stor roll, se bara till att degen viks omlott ca 1 cm så att ingen nougat tittar ut när smördegen bakas och sväller i ugnen. Lägg stången så att omlottvikningen är nedåt mot ugnsformen (croissanten öppnar sig inte lika lätt av misstag i ugnen då). Pensla på med mer ägg och strö över strösocker. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Croissanten skall ha svält (och se ut som en croissant gör mest om dagarna) och vara gyllene när den är klar.croissantstang hur-gor-man-smordeg croissantstang-med-nougat wienerstang

 

 

kommentarer

Liknande inlägg

Nutella-mums mums 2016-07-05
Daiquiribrownie med sommarvibbar 2016-05-06