Hemmagjorda glasstrutar fyllda med vaniljglass och stekt banan

Välkommen till himmelriket! Igår avnjöt jag en gudagod glass – den var fylld med vaniljglass, grädde och stekt banan. Rånet gjorde jag på stekt tacobröd kryddat med kanel, socker och smör. Jag blev så glad när jag satt där i soffan och smaskade i mig den och tänkte att det här kommer ni bli glada av 🙂

Jag bara älskar att steka tacobröd i kanel, socker och smör. Det blir så himla gott och skalet blir härligt krispigt. Denna halvt hemmagjorda glass är perfekt att njuta av nu på sommaren. Den går snabbt att slänga ihop men blir trots det något extra att njuta av tillsammans med vännerna nu i sommar.

Ingredienser

Glassrånen
4 st vetetortilla, den minsta storleken som heter mini och som är ca Ø12 cm (se bild nedan)
Kanel
Socker
Ca 100 g smör
1 bakplåtspapper
Tejp

Den stekta bananen
1 banan
0,5 dl ljus sirap
Smör att steka i

Övrigt
Vaniljglass
Vispgrädde

Så här gör du


Glassrånenhemmagjord-glasstrut

Börja med att göra fyra strutar av bakplåtspapper. Jag klippte mitt bakplåtspapper i fyra delar och formade dem till strutar, tejpade lite så de höll sin form. Ställ strutarna i varsitt glas så att det går smidigt att sätta ner rånen häri sedan.
Strut till wrapsemlaSmält smöret i en stekpanna utan att det får färg. När smöret är smält lägger du ned ett tacobröd i taget i pannan och vänder den i smöret, så att den blir täckt med smör på båda sidorna. Ta bort brödet från pannan och strö på kanel och strösocker. Jag tog “ett lager” av varje på båda sidorna av brödet.
Gör likadant med alla bröd, fyll på med smör i stekpannan om det behövs.

stekta-tacobrod Sätt på lite högre än medelvärme på stekpannan och stek ett bröd i taget så att det blir gyllenbrunt på båda sidorna. Se till så att sockret inte bränns. Så fort brödet har fått en fin färg så tar du upp det från pannan och formar sen till en strut. Akta fingrarna för den är väldigt varm. Det är viktigt att brödet formas direkt när det kommer från stekpannan för annars kommer det stelna och gå sönder när man försöker vika det sen. Ställ brödet i bakplåtspapperet och låt svalna.

hemmagjord-glass-med-jordgubbssasWrapsemla_6 (strut i glas)
Den stekta bananen
Skär upp bananen i mindre bitar, vänd dem i sirap så att de blir helt täckta. Stek dem sedan i smör i stekpannan tillsammans med all sirap så att de blir gyllenbruna.

Dags att äta – fyllning av glassrånet
Fyll glassrånen med vaniljglass, vispad grädde samt den stekta bananen.

rsz_dsc02651_redigerad2 (1)

Gillar du glass? Kolla in det här receptet på Daiquiribrownie med sommarvibbar.