Oreo cake pops

Nom, nom, nom. Kolla in dessa små söta raringarna! De är inte bara söta, de är förrädiska också. Once you pop it you can’t stop it, ni vet? När jag gjorde dem hade jag redan provsmakat så mycket av det jag hade bakat den dagen (ja, ni vet vad jag menar med provsmaka, jag menar egentligen “bäst att hetsäta för annars kanske någon annan kommer och äter upp det) så de fick åka direkt in i frysen i väntan på bättre tider. Bättre tider kom, det blev lördag och jag hade min kompis Olivia över på filmmys. “Vill du smaka på mina cake pops jag gjorde häromdagen?” “Jaaaa!”

Det slutade med att vi sa “Bara en till, bara en till…” De var så himla goda när de var riktigt kalla inuti också, perfekt att ta fram och bara låta tina i cirka 10 minuter och sen mumsa i sig dem. Egentligen förtjänar de väl ett bättre öde antar jag, såsom ett bröllop eller en babyshower, men de satt ganska bra i våra händer också 🙂

Om du skall servera dessa på ett kalas eller så bör du inte lägga in dem i frysen innan. Chokladen blir väldigt svettig när man tar ut dem från frysen och när de har tinat så är chokladen alldeles blank. Så gör dem en eller två dagar i förväg och ställ in dem i kylen 🙂

oreo-cake-pops

cake-pop-brollopperfekt-presentIngredienser

1 paket Oreo-kex
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
200 g vit choklad

Cake pops pinnar (finns på t ex Panduro)
Paketsnöre
Färg om du vill färga dina cake pops (längre ned tipsar jag om färg)

Så här gör du

Mixa oreokakorna. Blanda i färskosten och rör tills dess att det går att rulla små bollar med händerna. Rulla bollarna, det blir ca 11-12 stycken. Ställ in i kylen.hur-gor-man-cake-popSmält chokladen i vattenbad. Här kan du läsa om hur du smälter choklad i vattenbad. Om du vill färga chokladen rosa lägger du i en liten klutt med färg när chokladen är smält. Börja med lite färg och blanda runt. Tillsätt mer färg tills du har en önskad nyans.

Till dessa cake pops använde jag mig av en rosa geléfärg. En sak jag absolut inte använder mig av är karamellfärgerna som finns på Ica/Konsum osv, av typen Dr. Oetker då jag upplever att de smakar och luktar väldigt äckligt. En gång när jag skulle färga macarons med den färgen så slutade det med att jag fick slänga alla eftersom de smakade så himla äckligt. Jag rekommenderar att använda gelé- eller pulverfärg.

Nu är det dags att fästa pinnen i cake popsen. Rulla bollarna ytterligare en gång med händerna så att de blir riktigt släta och fina som på bilden ovan. Du fäster pinnen genom att doppa ena änden av pinnen, 1 cm ungefär, i chokladen. Tryck sedan in den halvvägs i cake popsen. Repetera tills alla cake pops är gjorda. Ställ in i frysen ett par minuter för att låta chokladen stelna.

oreoJag hällde upp min choklad i ett litet snapsglas som var tillräckligt brett och djupt för att själva bollen skulle gå ned däri. Genom att hälla upp chokladen i ett litet kärl kan man sänka ned hela bollen i chokladen, vilket gör det lättare att få ett snyggt resultat. Dra upp bollen och ställ på ett bakplåtspapper. För att undvika att få platta fötter av choklad längst ned på cake popsen kan du flytta runt din cake pops på bakplåtspapperet innan chokladen har stelnat helt och hållet. Detta kan behövas göras 2-3 gånger.

Dekorera din cake pops på önskat vis. Jag använde mig av strössel som var formade som små hjärtan. Rosetterna gjorde jag av paketsnöre. Jag klippte till en längd på ca 10-15 cm, delade snöret i två på bredden och knöt en rosett kring en pinne som jag hade över. Sen var det bara att trä av rosetten från pinnen och trä över den över en riktig cake pop. Vips, så har man jättesöta rosetter! Nästan helt gratis också, awesome!

cake-pops-brollop present

kommentarer

Liknande inlägg

Nutella-mums mums 2016-07-05
Saftig mazarin-äppelkaka 2016-07-11