Wrapsemla

Älskar du också den nya wrappade semlan? Vill du haka på trenden och vara den som faktiskt bakar dem själv för att ha något nytt och inspirerande att bjuda på? Här kommer min tolkning av wrapsemla som är superlätt att sno ihop hemma i ditt eget kök! Vill du veta knepet?

Byt ut vetebrödet mot ett tacobröd! Ja, du hörde rätt. Det blir alltid över tacobröd efter fredagsmyset. Är du en av dem som lägger dem i frysen i hopp om bättre tider? Tar du fram dem igen när de är sådär torra så att de spricker när man fyller dem? Sluta genast upp med det, hädanefter ska de bli till underbara wrapsemlor. Låt oss uppdatera fredagsmyset tillsammans!

 

Recept wrapsemla

Receptet nedan ger 4 semmelwraps.

Ingredienser

Ingredienser till fyllningen

250 g mandelmassa
Ca 0,5 dl ovispad grädde (beror på vilken konsistens du önskar på mandelmassfyllningen )
1 tsk vaniljsocker

Övriga ingredienser

4 dl vispad grädde (räkna med ca 1 dl per semmelwrap)
Tacobröd, jag använde mig av vetetortillas i mediumstorlek
Smör, ca 50-100 gram
Kanel och/eller kardemumma
Strösocker

Övriga saker du behöver

1 st bakplåtspapper
Tejp
Chokladsås (jag blandade oboy, kakao och en skvätt mjölk)

 

Så här gör du

Börja med att göra fyra strutar av bakplåtspapper. Jag klippte mitt bakplåtspapper i fyra delar och formade dem till strutar, tejpade lite så de höll sin form. Ställ strutarna i varsitt glas så att det går smidigt att sätta ner wrapen häri sedan.
Strut till wrapsemlaGör fyllningen till wrapsen. Riv mandelmassan på ett rivjärn, tillsätt vaniljsockret och den ovispade grädden. Fyll på med lite grädde i taget och rör om, alternativt vispa med elvisp tills du har önskad konsistens. Ställ åt sidan.

Smält smöret i en stekpanna utan att det får färg. När smöret är smält lägger du ned en wrap i taget i pannan och vänder den i smöret, så att den blir täckt med smör på båda sidorna. Ta bort wrapen från pannan och strö på kanel, lite kardemumma och strösocker. Jag tog “ett lager” av varje på båda sidorna av wrapen.
Gör likadant med alla wraps, fyll på med smör i stekpannan om det behövs.

Vänd wrapsemlan i smör

Gör din egen wrapsemla
Tortillabröd till wrapsemlan
Sätt på lite högre än medelvärme på stekpannan och stek en wrap i taget så att den blir gyllenbrun på båda sidorna. Se till så att sockret inte bränns. Så fort wrapen har fått en fin färg så tar du upp den från pannan och formar sen till en strut. Akta fingrarna för den är väldigt varm. Det är viktigt att wrapen formas direkt när den kommer från stekpannan för annars kommer den stelna och gå sönder när man försöker vika den sen. Ställ wrapen i bakplåtspapperet och låt svalna.

Tips när du gör din egen wrapsemla

Vispa grädden som du ska fylla wrapen med.

När wrapen har svalnat helt så kan du fylla den med mandelmassan och grädden.Bred ut mandelmassan inuti wrapen med en kniv. Spritsa ut grädden. Jag avslutade med att ringla över lite chokladsås. Mums!

Hemmagjord wrapsemla

 

 

 

Liknande inlägg

Chokladmarängkakor 2016-09-23
Croissantstång med nougat 2016-08-01